fbpx

Tarinamme

DC Worksin idea lähti itämään vuonna 2014 kun Marko Husu ja Vesa Kolu olivat juuri viimeistelemässä kolmatta ’hyperscale’ kokoluokan palvelinsalia.

Siihen saakka kyseinen duo oli työskennellyt enimmäkseen perinteisessä teollisuudessa kuten voimalaitos-, paperitehdas- sekä öljyteollisuusprojekteissa. – Jotka olivat luonnollisesti Suomessa tuolloin yleisempiä kuin data centerit.

Oli selvää, että maailmalla liikkuva informaation määrä ei tulisi vähenemään, vaan ennemminkin eksponentiaalisesti kasvamaan ilman näkyvissä olevaa loppua. Kaikki tämä tieto tarvitsee data centereitä, joiden pystytys, käyttöönotto ja ylläpito puolestaan vaatii omat erikoistuneet työmiehet joilla on riittävä know-how toimimaan ja ymmärtämään tätä spesiaalia ympäristöä ja vaatimustasoa, joka on jokaisessa projektissa läsnä.

Markon ja Vesan taustojen ollessa hektisissä ja korkean paineensietokyvyn teollisuuden projekteissa, molempien toimintatapana lähestyä ongelmia aina teknislähtöisesti, sopi tämän kaksikon yhdistelmä täydellisesti näihin nopeatempoisiin ja haastaviin data center projekteihin. Marko otti hoitaakseen DC Worksin projektipäällikön tehtävät ja Vesa puolestaan työmaapäällikön pestin juuri perustetun yrityksen ensimmäiseen viralliseen jättiprojektiin.

Ensimmäisen vuoden aikana, DC Works toimitti ’hyperscale’ kokoluokan palvelinsalin sisältäen ’täyden automaatiokokonaisuuden’ ja sähköohjauksien asennuksien toimituksessa. Yritys työllisti jo ensimmäisen vuoden aikana yli 20 henkilöä. Rekrytointi, henkilöiden koulutus ja DCW:n oman ydintiimin rakentuminen olivat avainasemassa uuden ympäristön valloituksessa – joka sujui olosuhteisiin nähden odotettua paremmin. Siitä eteenpäin, yritys on luonut mainetta luotettavana partnerina nopeatempoisissa ja haastavissa projekteissa – ja kasvattanut luottamusta kansainvälisten yritysten keskuudessa.

Kolmen toimintavuoden jälkeen yritys jalkautui myös öljyteollisuuden pariin, toimittaen Neste Oyj jalostamoille Naantaliin ja Porvooseen automaatio- ja instrumentointiasennukset seisokkiprojekteihin (TA17 ja POHR) sekä laajentaen kansainvälistä toimintaa viiteen maahan.

Vuonna 2020 yritys on luonut toiminnalleen kestävän pohjan, kasvanut yli 30 oman asentajan yritykseksi ja suuntaa strategiansa vahvaan kasvuun ja Euroopanlaajuisen tunnettavuuden kasvattamiseen. Tavoitteena saavuttaa ”luottopakin” asema kaikkien kriittisten ja haastavien asennuksien osalta data centerissä ja teollisuudessa.