Tarinamme

DC Worksin idea lähti itämään vuonna 2014 kun Marko Husu ja Vesa Kolu olivat juuri viimeistelemässä kolmatta ’hyperscale’ kokoluokan palvelinsalia.

Siihen saakka kyseinen duo oli työskennellyt enimmäkseen perinteisessä teollisuudessa kuten voimalaitos-, paperitehdas- sekä öljyteollisuusprojekteissa. – Jotka olivat luonnollisesti Suomessa tuolloin yleisempiä kuin data centerit.

Oli selvää, että maailmalla liikkuva informaation määrä ei tulisi vähenemään, vaan ennemminkin eksponentiaalisesti kasvamaan, ilman näkyvissä olevaa loppua. Kaikki tämä eksponentiaalisesti kasvava tietomäärä tarvitsee data centereitä, joiden rakentaminen, käyttöönotto ja ylläpito puolestaan vaatii omat erikoistuneet osaajat, joilla on riittävä ”know-how” toimimaan ja ymmärtämään tätä spesiaalia ympäristöä ja vaatimustasoa. Erityisesti kansainvälisessä urakoinnissa kilpaillutetut, ja kansainvälisesti johdetut ”hyperscale” kokoluokan palvelinsalikampukset ovat haastavimmista haastavimpia – mikä onkin suurelta osin niiden viehätys.

Markon ja Vesan työhistorian ollessa hektisissä ja korkean paineensietokyvyn teollisuuden projekteissa, sekä molempien lähestyessä ongelmia aina teknislähtöisesti, sopi tämän kaksikon yhdistelmä täydellisesti näihin nopeatempoisiin ja haastaviin data center projekteihin. Marko otti hoitaakseen DC Worksin projektipäällikön tehtävät ja Vesa puolestaan työmaapäällikön pestin juuri perustetussa yrityksessä.

Nopeatemoisen alkurekrytoinnin jälkeen yritys oli valmis aloittamaan uuden suomalaisen toimialan valloittamisen ja työvoiman kouluttamisen, yrityksen ensimmäiseen hektiseen  ja nopeatempoiseen jättiprojektiin.

Ensimmäisen vuoden aikana, DC Works toimitti ’hyperscale’ kokoluokan palvelinsalin sisältäen ’täyden automaatiokokonaisuuden’ ja ’koko kentän sähköohjauksien’ asennukset. Yritys työllisti jo ensimmäisen vuoden aikana yli 20 henkilöä. Rekrytointi, henkilöiden koulutus sekä DCW:n oman ydintiimin rakentuminen olivat avainasemassa uuden ympäristön valloituksessa – joka sujui olosuhteisiin nähden odotettua paremmin. Tästä eteenpäin, yritys on luonut mainetta luotettavana partnerina nopeatempoisissa ja haastavissa projekteissa – ja kasvattanut luottamusta kansainvälisten yritysten keskuudessa.

Kolmen toimintavuoden jälkeen yritys jalkautui myös öljyteollisuuden pariin, toimittaen Neste Oyj jalostamoille Naantaliin ja Porvooseen automaatio- ja instrumentointiasennukset seisokkiprojekteihin (TA17 ja POHR), kasaten analysaattoreita ja näytteenottoyksiköitä sekä laajentaen kansainvälistä toimintaa viiteen maahan.

Vuoteen 2020 mennessä yritys oli luonut toiminnalleen kestävän pohjan, kasvanut yli 30 oman asentajan yritykseksi ja suuntaa strategiansa vahvaan kasvuun ja Euroopanlaajuisen tunnettavuuden kasvattamiseen. Tavoitteena saavuttaa ”luottopakin” asema kaikkien kriittisten ja haastavien asennuksien osalta data centerissä ja teollisuudessa.